7
3_2
6_2
2
8
8IS
10
5_1
1_7_GREEN
2_1
5
1_1

alfragide house

Alfragide, Lisboa | Portugal

houses

private client

rehabilitation

2018 - ...

Remodeling of an apartment, taking advantage of the attic to create a spacious duplex.

The main premise of the refurbishment of this apartment was the union of an apartment with an attic on the upper floor, creating a duplex. It develops in two levels, interconnected through the suite, gaining a special configuration by the framing of the stairs, which serve as a sculptural element.

In the lower floor, social spaces are developed with generous areas and on the upper floor a more relaxed and intimate space is projected through an extension of the suite with an office, bathroom and a series of storage spaces taking advantage of the skew which the building's own volume transmits.